ITF Women Warsaw Qual

**ITF Women Warsaw Qual**

Турнирът ITF Women Warsaw Qual е международен женски тенис турнир, който се провежда ежегодно във Варшава, Полша. Турнирът е част от Международната тенис федерация (ITF) и се играе на открити кортове с червена настилка.

Турнирът се състои от квалификационен кръг и основна схема. Квалификационният кръг се използва за определяне на осемте играчи, които ще се присъединят към 32-те директно класирани играчи в основната схема. Основната схема се играе по системата с директна елиминация, като победителят във всеки мач преминава към следващия кръг.

Турнирът ITF Women Warsaw Qual привлича някои от най-добрите млади и перспективни тенисистки от цял свят. Турнирът предоставя на играчите възможност да печелят точки за световната ранглиста на ITF и да натрупат опит в международни състезания.

Победителката в турнира ITF Women Warsaw Qual получава титлата, парична награда и ценни точки за световната ранглиста на ITF. Турнирът е важна стъпка в кариерата на много млади тенисистки, които се стремят да пробият в професионалния тенис.